Поход Табачка до Орлова чука в природен парк Русенски Лом

Снимка от Ник Недков
Поход Табачка до Орлова чука
Неделя, 02 февруари 2020
Среща в 10:00 ч. на центъра на село Табачка, до църквата.

Приятели на Ruse GO!, приятели на природата и движението на открито! Да стартираме 2020 година с един вече познат ни маршрут. Вижте и страницата на събитието във Facebook

Всеки се съгласява доброволно да участва в този поход. Лица под 16 години трябва да имат придружител(родител/настойник/попечител). Ruse GO! не носи отговорност за действията на участниците по време на похода.

МАРШРУТ
Тръгване в 10:00 ч. от центъра на с. Табачка по маркирана пътека до Орлова чука. В началото има леко спускане и малко стръмно изкачване в гората. Ще направим по- голяма почивка на поляната над пещерата (пещерата не е отворена през това време), малко отклонение надолу до реката, само за желаещите, и връщане обратно. Общо се очакват около 5-6 км в едната посока. Може на места природата да е завзела пътеките, може да има малко кал и хлъзгави участъци, но това са приятни изненади за туриста. Маршрутът е сравнително лек. Гледките, особено от Орлова чука, са впечатляващи.  Въздухът е особено кристално чист, заради боровата гора наоколо. Очаквано връщане в Табачка е към 15:30-16:00 ч.

С ВЛАК ОТ РУСЕ
За любителите на ЖП транспорта: има влак, който тръгва в 8:25 ч. от Централна ЖП гара Русе, но водач няма да има от гарата на с.Табачка до центъра на селото.
Обратен влак има в 16:25 ч. от гара Табачка

С АВТОБУС ОТ РУСЕ
Има и автобус, който тръгва много рано от Русе, но връщането е удобно. Тръгване в 6:50 ч. от Автогара Изток, Русе. Връщане, тръгва от Червен в 16:20 ч. Разписание

С КОЛА ОТ РУСЕ
За този поход това е най-добрият вариант. Ако идвате с кола, пишете в коментар колко свободни места имате, за да вземете и други желаещи.
Срещата е в 10:00 ч. на центъра на село Табачка, до църквата.

ВРЕМЕТО
Очаква се времето да е слънчево и температурите да достигнат до 12-15 градуса Залезът е в 17:22 ч.

КАКВО ДА ВЗЕМА
Дрехи, подходящи за сезона, очаква се по-студена сутрин, но ще има слънце, до +15 градуса с лек вятър. Носете си храна, чай, кафе, сладки, ядки, вода. Желателно е да имате раница на гърба, за да са ви свободни ръцете. Който има щеки, да ги вземе. Няма отворени магазини в село Табачка, както и на Орлова чука.
С усмивка и добро настроение отново заедно! Миналата година се събрахме над 100 човека за този поход също през февруари, тропнахме и хорце на поляната.
Маршрутът е подходящ и за деца, които са свикнали да вървят на по-дълги преходи. Всички лица под 16 години трябва да са с придружител (родител или попечител). Ruse GО! не носи отговорност за техните действия.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Участвайки в събитието, вие се съгласявате с нашите условия.

Снимки от Ник Недков










Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе