История на Ruse GO!

Част от доброволците на Ruse GO!
Част от доброволците на Ruse GO!


Ruse GO! (Спортен клуб "Русе Гоу" с ЕИК 205402460)  има за цел да организира и промотира безплатни спортни събития в Русе. 

Клубът е основан от русенеца Иван Белчев през април 2017 г. с провеждането на първата безплатна спортна среща - бягане в парка на Русе, която събира бегачи почти всяка неделя сутрин. През годината се дава началото на още спортни събития, организирани от доброволци: йога практика в парка (Марина Викторова и Ирина Радославова) и тренировка със собствено тегло (Юлия Маринова и Теодора Иванова). 

През 2017 г. проведените събитията са 38 с над 600 участника. 

В началото на пролетта на 2018 г. към клуба се включват още доброволци -  Гриша Аврамов и Кирил Драганов организират съответно Леко бягане за начинаещи и Неделните кросове. Провеждат се първите Походи около Русе с Валя Кънчева, Гриша Аврамов и Изекил Минев. Юлия Маринова организира Zumba. Участието в престижния конкурс на Посолството на Франция в София “Екообщина” определи Ruse GO! за победител с проекта “Игри и спорт за цялото семейство”. 

За 2018 г. събитията са 60, а участниците над 1600. 

2019 г. се добавиха още 5 дейности: Народни танци в парка (Фолклорен танцов клуб Родолюбец на Венелин Руменов), Волейбол (Наталия Петкова), Детски спортни празници за цялото семейство (организирано от над 20 доброволци), Бягане със събиране на боклук (Иван Белчев), Велоразходка в града (Изекил Минев), 
Табата Интервална Тренировка (Юлия Маринова), Силова тренировка (Теодора Иванова) и Йогалатес (Деница Филева). 

През 2019 г. проведените събития са 75, а участниците над 3000.

Всички тези спортни събития са организирани от доброволци на Ruse GO!. Участието в тях е безплатно и клубът не разчита на дарения. Единствено спечелването на конкурса “Екообщина” даде възможност да се закупят спортни пособия за футбол, волейбол, баскетбол, хокей на трева, балансиране, слеклайн и др. 

За 3 години Ruse GO! мотивира хиляди русенци да бъдат по-активни, а това е предпоставка да бъдат и по-здрави. 

Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе