Поход Ивановски скални църкви - Грамовец - Писмата - 11 км общо

 



Поход Ивановски скални църкви - Грамовец - Писмата - 11 км общо

Събота, 7 май

СРЕЩАТА е в 10:30 ч. на паркинга/заведението под Ивановски скални църкви 

МАРШРУТЪТ започва под Ивановските скални църкви и продължава в посока скален манастир Грамовец, където ще направим почивка за обяд. 

Следва преминаването през 2 моста към Смесите, там където се смесват реките Бели и Черни лом и образуват река Русенски Лом. 

Продължаваме по коларски път покрай река Русенски Лом. Ще видим скалния комплекс "Писмата", който включва множество скални църкви.

Пътя води към Ивановски скални църкви, където ще всеки може да посети скалната църква и скалите до нея. 

Маршрутът е кръгов и се движим по равното. Ще има изкачвания по скалите към манастирите и църквите, които са достъпни за повечето от нас. 

Походът е подходящ за деца, но предвид скалите, на места високата трева, тесните участъци в близост до реката и възможността да се срещнат влечуги, трябва да са с придружител, облечени с дълъг панталон, високо вдигнати чорапи и добри обукви.

Общо ще изминем 11 км.

Очаквано връщане при колите е към 16 ч.

КАРТА

Вижте ориентировъчна карта на маршрута



КАКВО ДА ВЗЕМА

Облекло - дълги чорапи, дълги панталони, затворени обувки (внимание влечуги!), шапка за слънце, слънцезащитен крем. В раницата: поне 2 л вода, храна, лична аптечка.

ТРАНСПОРТ

Уговорете се помежду си за транспорт с кола от Русе до Ивановски скални църкви и обратно. Пишете коментар в групата, ако имате или търсите свободни места. 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

-------------------------

Информирайте се за бъдещите ни инициативи:

Група 

Viber

Поканете ваши приятели, които искат да се запознаят с други русенци и да се забавляват!

Нека заедно да спортуваме в Русе!

------------------------

Участието в събитието е доброволно.

Всеки участник в събитието и/или неговите родители/ настойници/ попечители носят отговорност за действията на участника по време на събитието. Особено внимание за децата, защото катеренето по скалите не е безопасно.

Организаторите на това събитие не носят отговорност за потенциални рискове на участниците от сериозни наранявания, травми, инвалидност или смърт, причинени от, но не само, падане на или от терена и/или изградени трасета, случайни предмети (падащи, намиращи се и/или хвърлени) на трасето, оборудване, екипировка, лично физическо състояние на участника, метереологични условия, срещи с представители на животинския свят и други неспоменати и непредвидени обстоятелства.

Включвайки се в събитие на Ruse GO!, вие се съгласявате с нашите Условия за участие в събитие, които можете да прочетете на Facebook страницата на Ruse GO!

Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе