Спортни и Еко игри в Русе

За трета година организираме нашия детски спортен празник, където децата се забавляват с нашите игри. Даваме пълна свобода на всяко дете да изпробва ходенето по въже, балансирането на греди, боулинг, ходене с кокили, игра на баскетбол, волейбол, футбол, пускане на хвърчила, дърпане на въже и какво ли още не - общо над 100 игрови артикула.

Новото този път беше партньорството ни с Български фонд за жените и програмата "Равнопоставеност и климатична справедливост", благодарение на което организирахме нашите еко игри. Така децата се запознаха с разделното изхвърляне на отпадъци и всеки участник получи награда - шише за многократна употреба, чантичка за пазаруване, кърпа за увиване на плодове или кутия за сандвич. Децата и техните родители се докоснаха до обширната тема за климатичните промени и как можем да забавим процеса чрез нашите малки действия в Русе - започнахме чрез многократно използване на материалите и правилно рециклиране. Видео има в групата на Ruse GO.


Благодарност на всички доброволци, включили се в събитието! Без вас то нямаше как да се осъществи!

Ще ви очакваме отново на 11 септември в 11:00 ч до вития мост на кея, където ще изработваме къщички за насекоми и пчели.















Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе