Поход Басaрбовски манастир - Красен


Поход Басaрбовски манастир - Красен

Неделя, 11 април 2021 - слънчево до 18 градуса!
Времетраене: около 5- 6 часа с почивките
Водачи: Валя и Иван

СРЕЩАТА
10:45 ч. на паркинга на Басарбовския манастир

ТРАНСПОРТ
С коли. Уговорете се помежду си за транспорт с кола от Русе до Басарбовски манастир и обратно. Препоръчваме ви да бъдете с маска и с леко отворени прозорци, ако пътувате с непознат човек.
С автобус до село Басарбово и пеша до манастира (за желаещите, да проверят удобен автобус и да съобразят времето до срещата)

МАРШРУТ
Маршрутът е лек, хубав път, който тръгва след манастира, в началото е асфалт, като на места преминава в черен път и пътеки, около 8 км до центъра на село Красен. Пътят минава покрай рибарниците, ще направим първата почивка до бързея на реката, след което се движим покрай реката и скалите. На голямата поляна може да видим и щъркелите. В центъра на село Красен в градината на кметството ще направим другата почивка (има и малък магазин, който може би ще отвори за нас).
Връщане: по същия път, отново 8 км.
Общо ще изминем 16-17 км.

КАРТА
Вижте ориентировъчна карта на маршрута
КАКВО ДА ВЗЕМА
Подходящо облекло с оглед затоплянето в течение на деня, затворени обувки, вода, кафе или чай, храна за цял ден, плодове, сладки (по пътя няма вода).
Моля тези, които имат коли и ще дойдат на 100%, да напишат в коментарите дали ще могат да вземат хора и колко свободни места имат.
Моля всеки, който не се чувства добре и има дори и леки симптоми на настинка, да си остане вкъщи. Нека продължаваме да се пазим, за да има повече от нашите спортни събития.
С усмивка и добро настроение отново заедно!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

-------------------------
Следете групата Ruse GO, за да се информирате за бъдещите инициативи

Поканете ваши приятели, които искат да се запознаят с други русенци и да се забавляват!
Нека заедно да спортуваме в Русе!
Екипът на Ruse GО
------------------------

Участието в събитието е доброволно.
Всеки участник в събитието и/или неговите родители/ настойници/ попечители носят отговорност за действията на участника по време на събитието. Особено внимание за децата, защото катеренето по скалите не е безопасно.

Организаторите на това събитие не носят отговорност за потенциални рискове на участниците от сериозни наранявания, травми, инвалидност или смърт, причинени от, но не само, падане на или от терена и/или изградени трасета, случайни предмети (падащи, намиращи се и/или хвърлени) на трасето, оборудване, екипировка, лично физическо състояние на участника, метереологични условия, срещи с представители на животинския свят и други неспоменати и непредвидени обстоятелства.

Включвайки се в събитие на Ruse GO!, вие се съгласявате с нашите Условия за участие в събитие, които можете да прочетете на Facebook страницата на Ruse GO!

Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе