100 дни спорт в Русе

100 дни спорт в Русе



“100 дни спорт” е серия от безплатни спортни събития, които ще се провеждат в Русе. Всеки ден от 14 юни до 22 септември 2020 ще бъдат провеждани безплатни срещи по йога, народни танци, футбол, волейбол, детски празници, силови тренировки, походи, бягане, спортно ориентиране, бойни изкуства и много др. на открито или в зала. Целта ни е да предложим разнообразие на видовете спорт - планираме над 30 вида спорт.

Партньорство със спортните клубове в Русе


Освен доброволците на Ruse GO! ще поканим русенските спортни клубове да проведат открити уроци. Това ще даде възможност на русенци да се докоснат до даден вид спорт и след това евентуално да продължат да се занимават по-активно с него. Ще създадем мрежа между спортните клубове и по-лесна връзка с тях посредством уебсайт, който освен че ще дава информация за събитията ни, ще представи всеки спортен клуб с информация и контакт. Уебсайтът ще остане като информационен спортен справочник за Русе в следващите години. Ще бъде разработен с доброволeн труд от екипа на Ruse GO!

Спортните клубове и инструкторите ще могат сами да определят начина на провеждане на безплатните тренировки, съобразявайки се с противоепидемичните мерки. Заниманията ще са минимум 1 час.

За всяко спортно събитие ще осигурим спортни артикули на стойност 40 лв. за нуждите на организатора. 

Спортните клубове, които искат да се включат в инициативата "100 дни спорт", могат да се свържат с координатора на проекта Иван Белчев на тел. 0885 875 238 и имейл info [at] ivanbelchev.com

Гостуването на 3 известни спортни личности - футболист, тенисист, бегач или др., които да покажат своите "трикове", ще привлекат участници и медии.


Спорт за русенци


Гражданите ще знаят, че всеки делничен ден в различни локации в Русе като Парка на Младежта, Кея, Стадиона и спортни зали ще има спорт: за едни - едно чудесно завършване на деня след напрегнат работен ден, за други - възможност да изпробват нов вид спорт, за трети - ефикасен метод за подобряване на здравето. В събота и неделя ще провеждаме по-масовите мероприятия като детски спортен полуден, хоротека с българска народна музика, походи извън Русе и др.

Проблемите, които искаме да разрешим чрез проекта “100 дни спорт” са в три направления:

Спорт: Масово хората в България не спортуват. Едва 21% от населението спортува повече от 1 час седмично (Евростат 2018 г.). “100 дни спорт” ще насърчи повече хора в Русе да спортуват и да бъдат физически активни чрез нашите безплатни спортни събития в над 30 вида спорт.

Здраве: Проектът "100 дни спорт" ще информира участниците за едно от посланията на Ruse GO, че Спорт = Здраве. Колкото по активни сме, толкова по-добре бихме се чувствали. А активният начин на живот чрез спорт и правилното хранене, пиенето на достатъчно количество вода са сигурен начин за повишаване на качеството на живот.

Социален контакт: Въпреки, че живеят в голям град, русенци се отчуждават един от друг. Нашите събития ще са чудесна възможност да се изградят нови и подобрят стари социални контакти.


Инициатива на Ruse GO


Спортен клуб “Русе Гоу” (Ruse GO!) има за цел да организира безплатни спортни събития в Русе. Ние, доброволците на Ruse GO, вярваме, че Спорт = Здраве. Искаме спортът да бъде достъпен за всеки, независимо дали има финансова възможност или не, дали се е занимавал преди със спорт или не, дали е млад или стар, независимо от неговата религия и етнос.

През последните 3 години сме провели 180 безплатни спортни инициативи, организирани от доброволци - от бягане в парка, през йога практики на открито до походи около Русе, народни танци на площада и детски спортни празници за цялото семейство.

Ruse GO! спечели престижния конкурс на Посолството на Франция в България и Френският културен институт "Екообщина" в категорията „Спорт и гражданско общество“. Наградата беше финансиране на проекта "Игри и спорт за цялото семейство" с 4000 лв. Успяхме да закупим много пособия за игра. През 2019 се реализираха 3 събития от проекта, като той ще продължава и през следващите години, когато и ще разширим предлаганите спортни игри.


Финансиране на "100 дни спорт"


През февруари 2020 идеята ни спечели журито на конкурса "Vivacom - регионален грант" и получихме финансиране от 5000 лв. за тази и други инициативи на Ruse GO.
През май 2020 получихме подкрепата от фондация "Русе - град на свободния дух" и фирма "АС-Строй" ЕООД.

Винаги се стремим да имаме прозрачност на разходите пред участниците в спортните събития, партньорите ни от спортните клубове и хората, които финансират нашата дейност.

Предоставяме ви нашата разбивка за разходите.

Трябва да се вземе предвид, че от април до средата на май създадохме онлайн видео платформата Bulgaria GO, в която публикувахме всеки ден нашите и на нашите партньорите онлайн тренировки. Затова част от сумата от "Vivacom - регионален грант" бе пренасочена към този проект.

От "Vivacom - регионален грант" общо 5000 лв.
1000 лв. Спортни артикули за нуждите на спортния клуб или инструктор, провеждащи тренировка в "100 дни спорт"
545 лв. Такси за провеждане на някои от събитията (например Каякинг, Преход през Пътеката на исихастите и др.)
500 лв. Реклама Facebook, Instagram и Google Ads
1025 лв. Спортни артикули за детски спортен празник
420 лв. Техника за заснемане на събития
1000 лв. Спортни артикули за нуждите на спортния клуб или инструктор, провеждащи онлайн тренировка в Bulgaria GO
100 лв. Вода и храна на доброволци за събития над 3 часа
110 лв. Транспортни разходи
300 лв. Тениски за инструктори и доброволци


От фондация "Русе - град на свободния дух" и фирма "АС-Строй" ЕООД
Спортни артикули за нуждите на спортния клуб или инструктор, провеждащи тренировка в "100 дни спорт"

В началото на октомври очаквайте тук и всички фактури по направените разходи. 

Спортен клуб Ruse GO влиза в ролята на координатор на тази инициатива и чрез доброволческия труд на неговите членове допринася за реализацията на "100 дни спорт". 





Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе