Поход от Русе до Текето



Поход от Касева чешма до Текето и обратно
Неделя, 16 февруари 2020 г.
Среща в 9:50 ч в Касева чешма, крайна спирка на автобус 10 линия

Приятели на спорта и движението на открито, предлагам ви един познат маршрут, за да се раздвижим отново и да избягаме от рутината на ежедневието.

Всеки се съгласява доброволно да участва в този поход. Лица под 16 години трябва да имат придружител(родител/настойник/попечител). Ruse GО! не носи отговорност за действията на участниците по време на похода. Участвайки в събитието, вие се съгласявате с нашите условия.

ПРОГРАМА
1. Начало в 9:50 от Касева чешма, крайна спирка на автобус 10 линия
2. Следва около 2 часа преход (около 7 км) до Лесопарк Липник. Може да е кално на места.
3. Почивка в Лесопарк Липник – надявам се комплекс „Овчарска лъка“ да е отворен. Желаещите могат да направят и една обиколка на Текето, около 2 км.
4. Връщане 1: За тези, които са се изморили, автобус от Николово, има около 13:00 ч. и около 17:00 ч.- като тръгва от Просена в 12:00 ч.и в 16:00 ч.
5. Връщане 2: Връщане обратно към Обръщалото на прелеза под Касева чешма, където има автобус в 15:45 ч. или 15:54 от спирка Касева чешма.

С АВТОБУС ОТ РУСЕ
Удобен е автобус 10 линия: Русе – Касева чешма (Прелеза), тръгващ в 9:20 ч. от Дом на културата и минаващ през Сердика, Оборище, Афродита-Кооп. пазар, Технополис-Печатни платки, блок 115-юг и т.н. Връщане от Касева чешма с автобус в 15:45 ч.

С КОЛА ОТ РУСЕ
Ако идвате с кола, пишете коментар колко свободни места имате, за да вземете и други желаещи. Сборен пункт в 9:50 на спирката на Касева чешма.

МАРШРУТЪТ
От Касева чешма до Лесопарк Липник и обратно, около 7 км в едната посока.

ВРЕМЕТО
Слънце с облаци, до 10-11 радуса. Залезът е в 17:43 ч.

КАКВО ДА ВЗЕМА
Дрехи, подходящи за сезона, очаква се по-студена сутрин, но ще има слънце, до +11 градуса  - топли дрехи, няколко ката, за да махате по пътя. Обувки- здрави, по възможност да не пропускат вода. Шапка и ръкавици за всеки случай. Храна - топъл чай, кафе в термос, сандвичи, плодове, ядки, сладки. Малко дребни за автобуса и за Овчарска лъка.
И усмивки на лицата!


ОЧАКВАМЕ ВИ!

Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе