Откриване на Люлка за деца в инвалидни колички в Русе

 


Каним ви в събота, 17 октомври в 11:00 ч на откриването на люлка за деца в инвалидни колички в Русе.

Площадката се намира в Парка на Младежта отстрани на Английската гимназия. Люлката е предназначена за обща игра на децата в Русе, независимо дали са в инвалидна количка или не.

Спортен клуб Ruse GO вече 3 години се стреми да дава възможност за спорт на всеки. Застанахме зад кампанията "Да играем ЗАЕДНО" и благодарение на над 120 дарители успяхме да съберем сумата, необходима за закупуването на люлка за деца в инвалидни колички в Русе. Това е първата по рода си люлка в Русе, която ще радва децата в Младежки парк.

Благодарим на всички дарители за това, че заделиха пари за люлката, люлките седалки, ударопоглъщащата настилка, видеонаблюдението, зеленчуковата градина и бъдещата поддръжка на съоръженията. Люлката е изработена в Пловдив от ЕКОТРАЙК-БГ и г-н Георги Пейков. В Община Русе съдействаха да получим това място в парка, въпреки че първоначално ни бяха определили неподходящо място на пл. Дунав - благодарност за хората, с които общувахме 3 месеца - Главен арх. Весела Иванова изаместник-кмет "Устройство на територията" Магдалина Илиева, на служителите на "Комунални дейности" и г-н Чокоев за изливането на фундамента, на фирма АС-СТРОЙ за ударопоглъщащата настилка, част от която те я дариха, на американската фирма Logiflex Inc на русенеца Павел Ботев за 3-те люлки седалки. Детската площадка беше почистена, освежена и пребоядисана от доброволци към Ruse GO. Родители на деца в инвалидни колички ни съдействаха за избора на мястото на люлката. Благодарим на всички помощници в процеса по осъществяване на нашата мечта за обща игра на децата в Русе, независимо дали са в инвалидна количка или не.

Огромна благодарност за Лора Касабова, че се свърза с основателя на Ruse GO - Иван Белчев и му предложи да осъществи кампанията на Анна Йончева "Да играем ЗАЕДНО.

Списък на всички дарители - физически лица и фирми ще бъдат изписани на специално място на детската площадка, защото чрез тяхната щедрост тази кампания се осъществи успешно.

Всички съоръжения са дарени на Община Русе, като общата стойност надхвърля 8000 лв. 


Следвайте ни

Популярни публикации от този блог

Засаждане на орехова фиданка

Йогалатес - Йога и Пилатес в Русе

Хапка надежда осигурява обяд и вечеря на медиците в Русе